Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Aici este inmormantat Michael...!

Rating: 4.8/10 (63 votes cast)

12 Iulie 2009

Moartea lui Michael Jackson, regele muzicii pop, a indoliat intreaga planetă, Los Angeles devenind, vreme de cateva zile, centrul Universului. Găsit fără suflare pe 25 iunie, in locuinţa sa din Los Angeles, Michael (50 de ani) a avut parte de o moarte şi de o înmormântare controversate.

Michael îşi doarme somnul de veci alături de mulţi români îngropaţi la Forest Lawn

Dacă la un moment dat se avansase ipoteza că trupul artistului nu a revenit, după ceremonia din Los Angeles, de la Staples Center, în incinta Forest Lawn, tot mai multe voci susţin astăzi că sicriul în care megastarul îşi doarme somnul de veci nu a părăsit, de fapt, vreodată graniţele cimitirului californian.

Forest Lawn, cimitirul în care se odihneşte megastarul Michael Jackson, este căutat şi de cetăţenii români, care alcătuiesc o numeroasă comunitate în CaliforniaUltimul care susţine că Michael este îngropat la Forest Lawn este părintele Nikodim, parohul Bisericii “Înălţarea Sfintei Cruci” din Hollywood, California, care ne-a dezvăluit şi că în acelaşi cimitir şi-au găsit odihna foarte mulţi români. Numărul mare de conaţionali, peste 800, îngropaţi la Forest Lawn, în acelaşi cimitir cu Michael, are şi o altă explicaţie, în afara faptului că în Los Angeles comunitatea română e foarte numeroasă.

“Forest Lawn e printre puţinele cimitire din zonă care acceptă crucea creştină pe piatra de mormânt. Nu poţi să-ţi pui cruce ca în România, de exemplu, dar poţi avea o cruce sculptată în piatra funerară, ceea ce e mare lucru. Aici, în America, foarte multe cimitire acceptă doar piatra simplă pe post de cruce, pentru că orice incintă de profil e mult mai uşor de întreţinut, iarba este tunsă repede, vizibilitatea este alta”, ne mărturiseşte părintele Nikodim, parohul bisericii “Înălţarea Sfintei Cruci” din Hollywood.

Tocmai de aceea, în zilele noastre, bătaia pe un loc de veci la Forest Lawn este la modă printre românii din Los Angeles.

“O prietenă de-a mea şi-a luat două locuri de veci în Forest Lawn şi a plătit pentru fiecare aproape 20.000 de dolari. E scump, dar merită, că nouă, românilor, nu ne plac pietrele alea simple, cum le pun ei la capul gropii. Noi suntem ortodocşi, am crescut cu crucea, ce să-i faci?”, ne declară doamna Ioana Ştefan, stabilită de mai multe decenii pe coasta de vest a Statelor Unite. Bunica lui Michael Jackson, Martha Bridges, care a murit în 1990, e şi ea îngropată la Forest Lawn.

Luase 9 medicamente înainte să moară

Şeful poliţiei din Los Angeles a dezvăluit, ieri, că în corpul lui Michael s-au găsit doze mortale de metadonă (un substitut al heroinei), precum şi de Demerol (un calmant puternic, similar cu morfina). În plus, analizele toxicologice au mai arătat faptul că megastarul ingerase de curând şi alte  7 medicamente : Xanax, Dilaudid, Propofol, Fentanyl, Dicodin, Valium şi Ambien, toate din categoria anestezicelor şi calmantelor.

După ce vineri s-a lansat ipoteza că Michael a fost ucis, ieri s-a vehiculat şi varianta unei sinucideri a starului.

Ei îşi petrec eternitatea cu starul

Libertatea vă prezintă câţiva dintre sutele de români înmormântaţi la Forest Lawn.

  • În ziua de 8 aprilie 2003 s-a stins din viaţă Elena R. Mateescu, de 78 de ani, născută la 15 aprilie 1924 în Bucureşti. Slujba înmormântării a avut loc la 11 aprilie 2003, la Old North Church din Hollywood Hills Forest Lawn Cemetery.
  • În ziua de 29 decembrie 2001 a murit Octav Hagiu, în vârstă de 82 de ani, născut la Huşi, România, la 15 august 1919. Slujba înmormântării a avut loc la 4 ianuarie 2002, la Church of the Hills din Forest Lawn Hollywood Hills.
  • În ziua de 6 decembrie 1999 a murit Silviu Albu, în vârstă de 68 de ani, născut la Cluj, la data de 25 iulie 1931. Slujba înmormântării a avut loc la Church of the Hills din Forest Lawn Hollywood Hills în ziua de 9 decembrie 1999.
  • În ziua de 3 decembrie 2000 s-a stins din viaţă Ştefăniţă Butoi, în vârstă de 85 de ani, născut la data de 24 decembrie 1915 în localitatea Sîmbureşti, Oltenia. Slujba înmormântării a avut loc la Church of the Hills din Forest Lawn Hollywod Hills în ziua de 7 decembrie 2000.
  • În ziua de 7 ianuarie 2001 a murit Mihai Bilancsuk, în vârstă de 73 de ani, născut la data de 31 octombrie 1927, în Lupeni, judeţul Hunedoara. Slujba înmormântării a avut loc la Church of the Hills din Hollywood Hills Forest Lawn Cemetery, la data de 12 ianuarie 2001.
  • În ziua de 31 octombrie 1999, după o grea şi lungă suferinţă, s-a stins din viaţă Ion Neagu, în vârstă de 81 de ani, născut în România la data de 30 iunie 1918. Slujba înmormântării a avut loc la Church of the Hills din Hollywood Hills Forest Lawn Cemetery, la data de 4 noiembrie 1999.
  • În ziua de 16 ianuarie 2003 a murit Vasile Nicolaescu, în vârstă de 66 de ani, născut la data de 21 decembrie 1936, la Bucureşti. Slujba înmormântării a avut loc la data de 21 ianuarie 2003 la Old North Church din Forest Lawn Hollywood Hills Cemetery.

 «Peste 800 de români sunt îngropaţi aici!»

Din mulţimea de biserici româneşti din Los Angeles, “Înălţarea Sfintei Cruci” din Hollywood, California, aflată chiar pe bulevardul Hollywood, la numărul 7501, iese clar în evidenţă în aceste zile, pentru că este cea mai apropiată de Forest Lawn, locul de veci al lui Michael Jackson. Mărturia părintelui Nikodim, parohul bisericii, ne dezvăluie că mai bine de 800 de români plecaţi dintre noi pe lumea cealaltă împart cimitirul Forest Lawn cu megastarul!

Libertatea: Cât de mare e comunitatea românească din Los Angeles?

Părintele Nikodim: Foarte numeroasă. N-aş putea să vă spun exact cât. Păi numai noi, la biserica noastră, avem 375 de familii drept enoriaşi, nu mai vorbesc de cei care vin şi pleacă, aşa cum se mai întâmplă în California, unde viaţa e agitată.

Cum vi s-a părut înmormântarea lui Michael?

Un eveniment, cu siguranţă. A fost blocat traficul pe aici, bâzâiau peste tot elicoptere, lume multă şi suferinţă mare, ca atunci când se duce cineva.

Cât de departe este biserica de cimitirul Forest Lawn?

Foarte aproape, la 10-12 minute de mers lejer cu maşina. Am oficiat acolo multe slujbe de înmormântare. Nu mai ştiu câte, dar cu siguranţă au fost multe. Majoritatea, pentru români de-ai noştri.

Câţi români îşi dorm somnul de veci în acest cimitir?

Peste 800, zic eu, chiar şi mai mulţi, poate o mie, sunt îngropaţi aici. Sunt oameni veniţi să-şi găsească un rost în America, oameni muncitori şi cu frica lui Dumnezeu. Comunitatea noastră e mare, cimitirul foarte aproape, aşa că era normal ca Forest Lawn să fie ales de români. Eu chiar marţi am iar slujbă acolo.

În Forest Lawn?

Da, chiar în Forest Lawn şi chiar în capela în care Michael a primit ultimele omagii. În cimitir sunt două biserici, una albă şi alta roşie, iar eu în cea roşie am o slujbă de înmormântare.

E scump un loc de veci în cimitir?

Numai groapa e 2.000 de dolari. Cea mai ieftină slujbă, cu tot ceea ce cuprinde ea, costă minimum 7.000 de dolari. Dar poţi să plăteşti şi în rate, după ce dai un avans. Glumind, eu pot spune că stau liniştit, că am o asigurare de viaţă de 50.000 de dolari. Aşa că pot să-mi permit şi eu o înmormântare ca a lui Michael Jackson!

Unde credeţi că e înmormântat Michael?

A, aici, la noi, în Forest Lawn, dar nu vor încă autorităţile şi familia să dezvăluie acest lucru. Se tem probabil să nu vină cineva să-l dezgroape, să se creeze isterie, aşa că mai ascund un timp acest fapt, până se mai calmează lumea. Aşa se întâmplă de fiecare dată pe aici când moare câte o vedetă de mare calibru, dar până la urmă se revine la normal.

 

 

               Libertatea


Posteaza Comentariu

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat.
Daca nu aveti cont va puteti inregistra dand click AICI

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61