Warning: session_start(): open(/tmp/sess_b2f7f4d5e36ba10853299eba2d5b2b8d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/wwwgand/public_html/includes/init.session.php on line 79

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/wwwgand/public_html/includes/init.session.php:79) in /home/wwwgand/public_html/includes/init.session.php on line 79

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/wwwgand/public_html/includes/init.session.php:79) in /home/wwwgand/public_html/includes/init.session.php on line 79
Ganduri Online - Online social networking

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

rata prajita

Rating: 5.3/10 (37 votes cast)

02 Februarie 2009

Ingrediente pentru 3 l:

- o rata;
- 50 ml ulei;
- 50 g morcov;
- 50 g praz;
- 50 g telina;
- o lingura de pasta de tomate;
- 2 g salvie;
- 4 1 supa (bulion) de pasare. al

Pentru amestecul de clarificare:
- 3-400 g carne de pui si resturi de la fasonarea ratei;
- 4 albusuri de ou;
- 50 g morcov;
- 50 g telina;
- 50 g praz;
- 500 g gheata pisata;
- 30 ml Sherry
- sare dupa gust.

Mod de preparare

Rata se curata bine de tuleie, eventual sa trece prin flacara, apoi se taie si se spala.

Pieptul si pulpele se scot si se pun deoparte, pieptul va fi folosit drept garnitura iar pulpele pot fi folosite la alt preparat.

Carcasa si pielitele ramase se taie bucati si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu legumele taiate cuburi.

Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se adauga pasta de tomate. Se prajeste totul inca 2-3 minute, amestecand continuu. Se stinge cu putina supa si se lasa pe foc pana ce se reduce (lichidul adaugat se evapora).

Se repeta acest procedeu inca o data, dupa care se toarna toata cantitatea de supa. Se aduce la fierbere, se spumeaza bine, se adauga salvia si se lasa pe foc mic inca aproximativ o ora.

Se trage de pe foc si se lasa sa se tempereze putin. Se strecoara si se pastreaza doar zeama, dupa care se adauga amestecul de clarificare obtinut din carne si legume date prin masina de tocat cu sita mare, gheata pisata si albus de ou.

Se amesteca bine si se pune din nou la fiert. Se aduce la fiert amestecandu-se ocazional. Dupa ce amestecul de clarificare s-a ridicat deasupra, se lasa focul mic si se fierbe incet inca aproximativ o ora.

Se scoate amestecul de clarificare cu o spumiera, apoi se trece supa printr-o sita deasa sau, de preferat, prin etamina umezita in prealabil cu putina apa. Se adauga vinul rosu (Sherry) si se potriveste gustul cu sare.

Se degreseaza cu ajutorul polonicului si a servetelor de hartie. Consomeul rezultat trebuie sa fie limpede, cu gust si aroma puternica, caracteristica. inainte de servire se adauga in farfurie transe (felii foarte subtiri) din piept de rata prajit roze in tigaie.

Se serveste fierbinte.

Nota: pieptul se prajeste intreg in tigaia incinsa cu foarte putin ulei.

Timp de preparare

200 minute


Posteaza Comentariu

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat.
Daca nu aveti cont va puteti inregistra dand click AICI

Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wwwgand/public_html/modules/modules.php on line 61

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_b2f7f4d5e36ba10853299eba2d5b2b8d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0